ev yapimi yogurt



Bebegim ek gıdaya geçtiğinden beri yoğurdu evde kendim yapıyorum. Dışarıdan almıyoruz. 1 lt sütten yapıyorum tum aile yiyoruz. Bugün sizlerle nasil yaptigimi paylaşmak istedim. Yoğurdumuzu kati kivamli ve lezzetli oluyor. 1 lt günlük sütu markasi önemli değil. Sütu ısıtın. Serçe parmağınızi dokunduğunuzda 7 ye kadar sayacak kadar dayanabileceginiz adeta ısıran bir sıcaklık olacak. Ocaktan, mayalayacaginiz yere alin. Almadab once saracaginiz bezi serin altina. Sonra 3 kasik mayayi sütle sulandırıp ilitin ve tek bir noktadan süte dökün bir kez karıştırıp agzini kapatın. Sarın. 7 saat hic kıpırdatmadan bekletin. 7 saat sonunda sarsmadan buzdolabına kaldırın. Ertesi gun yenmeye hazir. Eger mayanız yoksa market yoğurdu ilk maya olabiliyor. Mayaladikca yoğurt kıvamıni buluyor. 6-7 mayalama sonunda mayanız ev yoğurdu mayası özelliğinde oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
TONTİRİK TARİFLER Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting